Plachtění

Největší italské jezero Lago di Garda představuje perfektní místo, kde se nabízí celá řada outdoorových aktivit, které si můžete bud vyzkoušet, procvičit nebo… obdivovat! Jako třeba plachtění.

Větry, které tu pravidelně vanou, tvoří z Gardy ideální místo pro všechny vášnivé sportovní fanoušky plachtění. Pravidelné větry – l´Ora, který ráno vane od jihu k severu, a Pelér, který vane odpoledne od severu k jihu, činí z tohoto místa ideální oblast právě pro plachtění.

Gardské jezero je velmi uznávané jako jedna z nejlepších evropských závodních regat. Ve městě Torbole a Riva del Garda zkrotit vítr nebylo nikdy tak zábavné.  Nabízíme vám tři tipy, odkud se dájí závody nejlépe pozorovat:

⦁ Cesta Strada del Ponale (jedna z nejkrásnějších panoramatických stezek v Evropě, skvělé místo pro sledování regat. Dostanete se k ní z letoviska Riva del Garda, směr Limone sul Garda, podél pobřeží.)

⦁ Stezka Busatte – Tempesta (dostanete se k ní z historického centra Torbole do kopce nad městem, z parku v oblasti Busatte vede panoramatická cesta do vesničky Tempesta s neuvěřitelnými pohledy na jezero)

⦁ Pregasina (pro ty, co hledají pohodlí a komfort, je tu možnost přijet autem až do městečka Pregasina v údolí Val di Ledro)

Mírné středozemní klima, spousta slunečních dní, vlny, jež se rozbíjejí o skály, strmé skalnaté útesy, palmy a olivové háje, zelené kopce a špičaté hory – to je jedinečná podívaná u jezera Lago di Garda.