diving Lago di Garda

Potápění

Potápění v jezeře Lago di Garda v Itálii patří k jednomu z nejoblíbenějších vodních sportů. Pokud jste nadšenci potápění, objevíte zde úžasné panoramatické snímky skal a kaňonů, můžete prozkoumat dno s historickými troskami a kochat se místní faunou. K nejznámějším rybám jezera Lago di Garda patří candáti, okouni, kapři, štiky a mníky. Nenechte si ujít vstupy na Tempesta, strmé útesy v Calcarolle nebo v přístavu San Nicoló v Riva del Garda, kde najdete sochu Krista v hloubce cca 15 m. Sochu vyrobil místní umělec German Alberti.

Dno jezera Lago di Garda je tvořené jemným sedimentem s příkrými svahy či kolmými stěnami. Voda je čistá, je vidět vše i bez baterky. Je to díky porostu dna a stěn jezera, kde vodní rostliny rostou i v hloubkách přes 20 metrů.

Diving centra najdete dvě nejdůležitější na severu jezera v Riva del Garda - jedno v přístavu San Nicoló (Sommozzatori Fips) a další pak ve městě Arco (Ambiente Acqua), asi 4 km severně od jezera. Určitě doporučujeme zakoupit brožurku Top Garda Diving Guide, kde je popsáno 13 lokalit na severu jezera.